סוגי זכוכית לחלונות מינימל

אנו מבקשים להדגיש כי אנו לא חברה לתיקוני זכוכיות, או חלונות זכוכית. ההתמחות שלנו היא חלונות מינימל – אלו הם חלונות איכותיים ויוקרתיים למפתחים גדולים וגבוהים, באיכות הגבוהה ביותר שניתן להשיג בעולם כיום.
במאמר נרחיב על סוגי הזכוכיות שניתן להשיג יחד עם המערכות שלנו. ניתן לבצע התאמה אישית לכל לקוח של סוגי הזכוכית וכן שילובים שונים לפי הצורך. 

סוגי זכוכיות לחלון - מחוסמת, טריפלקס או בידודית

 

בשוק הישראלי קיימים בגדול ארבעה סוגי זכוכית – לחלונות המינימל שלנו אנו מספקים אחד, או שילוב של הסוגים הבאים (למעט זכוכית רגילה)

נמנה כל אחד מהם ונציג את היתרונות והחסרונות של כל סוג: 

זכוכית מחוסמת:

זכוכית שעברה תהליך של מכת חום שגרמה לה להפוך למקשה אחת חזקה.

יתרונות:
היא חזקה יותר מזכוכית רגילה ו/או טריפלקס ובמידה והיא נפגעת, היא תתנפץ לרסיסים ולא לחתיכות גדולות ולכן היא בטיחותית יותר.

חסרונות:
במידה והיא מתנפצת, יש פריצת אוויר מוחלטת, עד להחלפת החלון כולו, לאחר החיסום לא ניתן לעבד את הזכוכית יותר, כל תיקון / חיתוך יגרום לפגיעה של כל החלון.

זכוכית טריפלקס:

זוהי הזכוכית הנפוצה ביותר בארץ, הזכוכית בנויה מ-3 שכבות, 2 זגוגיות ושכבת סרט פולימרי דביק PVB, ביניהן.

יתרונות:
זו זכוכית בטיחותית, מאחר ובמידה ואחת מהזגוגיות נפגעת, היא רק נסדקת אך נשארת להיות דבוקה כמקשה אחת לזכוכית השנייה ולא מתנפצת וגורמת לפציעה. בנוסף, היא זולה מזכוכית מחוסמת.

כאשר משנים לה את העובי הזכוכית קריא 3 מ”מ + 4 מ”מ  מקבלים שבירת גלי קול ורמת  אקוסטיקה טובה יותר.

חסרון:
היא פחות חזקה מזכוכית מחוסמת.

זכוכית בידודית:

זכוכית שבנויה ממספר שכבות, ישנה שכבה ראשונה של זכוכית  ולאחריה שכבה של אוויר כלוא  ושוב שכבה של זכוכית, סה”כ 3 שכבות. במדינות אירופה ישנם 3 שכבות זכוכית כשבניהן 2 מרווחי אוויר להגברת הבידוד וחדירת הקור.

יתרונות:

אנחנו יכולים להרכיב את הקומבינציה מכמה סוגי זכוכיות, למשל טריפלקס בפנים  ומחוסמת בחוץ או הפוך, בהתאם לאפקט שנרצה לקבל.

ניתן לכלוא במרווחי האוויר תריסים או צילון הצללה.

היתרון הגדול ביותר הוא שמרווח האוויר מייצר לנו בידוד אקוסטי ותרמי שמתחיל ב 6 מ”מ ויכול להיות גם 32 מ”מ (תלוי בפרופיל של החלון הנבחר), מה שמייצר לנו שכבת בידוד גדולה. בנוסף,  במרווחי האוויר מוחדר גז ארגון, גז ידידותי לסביבה שמגדיל את הבידוד הטרמי והאקוסטי שהזכוכית יוצרת בין כל שכבות הזכוכית שלה. מאחר והגז אינו יוצר ריאקציה עם חומרים אחרים הוא יוצר בידוד בין טמפרטורות שונות, בין פנים המבנה לסביבה החיצונית.

לסיום, בזכוכית בידודית קיימת גם אפשרות ל-Low E Glass, זוהי זכוכית שיש לה הגנת UV ברמות משתנות ובגוונים שונים. ככל שהגוון כהה יותר, כך רמת ההגנה גבוהה יותר.

זכוכית רגילה:

זו זכוכית סטנדרטית שבמידה והיא נפגעת, היא מתנפצת לחתיכות גדולות ורסיסים ועלולה לגרום לחתכים עד פגיעה מאסיבית. היא נחשבת ללא בטיחותית ולא מומלצת. תקן הבניה הישראלי לא מאפשר שימוש בזכוכית מסוג זה.

לקריאה נוספת

Call Now Button